Ne csak mondd, tedd - ne csak tedd, mondd!

Ökohős Kihívás

Ökohős Kihívás

Kezdődik az Ökohős Kihívás!

2019. december 06. - Ökohős Kihívás APP

Pár hete jelentettük be, hogy úton van környezettudatosságot fejlesztő játékos alkalmazásunk. Jelentjük, az Androidos verzió már elérhető a Google Play Áruházban


untitled-1.jpg
Mi is ez?


Az előző bejegyzésünkben hosszabban olvashattok az app létrehozásáról, itt most  röviden a lényeget emelnénk ki. Egy olyan magyar nyelvű alkalmazást akartunk létrehozni, ami egyszerű, letisztult, átlátható formában segít elindulni a klímatudatosabb életstílus kialakításában. Ezt azért tartjuk fontosnak, mert a média minden létező csatornán, minden elképzelhető témakörben információk iszonyatos áradatával ostromol bennünket és ezt már szinte feldolgozni sem tudjuk. Ez sajnos sokszor pont ellentétest hatást vált ki, inkább közömbösek leszünk, elfordulunk a témától, mivel úgy érezzük, nincs rendszerezett tudásanyagunk, túl sok az inger, túl sok a különböző vélemény, ez is csak egy divathullám, amit most mindenki igyekszik meglovagolni. Látjuk, hogy nagy cégek, hírességek miként kampányolnak, de nem tudjuk, nekünk a nagy egészben mi lenne a feladatunk, ráadásul az egyre aggasztóbb híradások mellett hajlamosak vagyunk saját felelősségünket, cselekvéseink súlyát is alulbecsülni. Ez nem a mi hibánk, de tudunk tenni ellene!

A játékos Ökohős Kihívás segítségével tanulhatunk is világunkról, a magyarok szokásairól, de a célja inkább az, hogy további cselekvésre késztessen. Öt alappillérbe rendszerezi azokat a jó cselekedeteket és hasznos tulajdonságokat, amik rutinjainkká válva kiindulási pontok lehetnek számunkra, hogy ökotudatosabb emberek legyünk. Igyekeztünk helyi problémákra is koncentrálni, hogy közelebb érezzük magunkhoz a témát, lássuk azt is, mit tudunk már egészen apró dolgokkal, kicsi odafigyeléssel is javítani saját életterünkön. Ezeket Bakancslista elemekként kezeli az alkalmazás. A szellemisége nem egyszerűen arról szól, hogy kipipáljunk bizonyos dolgokat és pontokat gyűjtsünk, hanem hogy gondoljuk is tovább, hogyan tehetünk még többet magunkért és a Földért. Tehát életmódbeli, gondolkodásbeli változást szeretnénk elérni.

A jelenlegi verzióban egyelőre 5 témakörben közel 50 cselekvési lehetőség közöttböngészhetünk, naponta 5 jótett, jó szokás bejelölésére van lehetőségünk. A kártyák körét természetesen bővíteni fogjuk, hogy időről-időre megújuljon az alkalmazás, új kihívásokkal találkozzunk. Ezekért pontokkal jutalmaz a rendszer, amik segítségével szinteket léphetünk, rangokat szerezhetünk, küzdhetünk, hogy a heti és havi TOP100-as listán minél előkelőbb helyen végezzünk. Az egyes jelölésekért járó pontokat a felhasználók nem láthatják, hogy minimalizáljuk a csalás lehetőségét :). Induláskor ez még pusztán egyszerű játék, de célunk olyan szponzorokat találni, akikkel valamiféle együttműködés keretében jutalmazni is tudjuk az időről-időre legjobban teljesítőket. Tudjuk, az ösztönzés szükséges és hasznos is egyben :).

krp.jpg

Közösség

 

Kövessétek az alkalmazás facebook és instagram oldalát is, ahol időről-időre érdekes saját tartalmakat is olvashattok majd környezettudatosság, egészség és életmód témakörökben.

https://www.facebook.com/okohoskihivasapp

https://www.instagram.com/okohos.kihivas.app/?hl=hu

 

Rövidesen elérhetővé válik az iOS verzió is, szóval androidos felhasználók egyelőre előnyben :)

Jó szórakozást és jó fejlődést!

bastya.png

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://okohos.blog.hu/api/trackback/id/tr7515340924

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása